Project Description
ΠΛΕΙΑΔΕΣ
«Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού και Ολοκληρωμένων Εκπαιδευτικών Πακέτων για τα Ελληνικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Διάθεση Προϊόντων Εκπαιδευτικού Λογισμικού στα Σχολεία»Το έργο «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» αποτελείται από 3 Ενότητες:
Νηρηίδες: Ανάπτυξη ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών πακέτων
Αντικείμενο της ενότητας «Νηρηίδες» είναι η ανάπτυξη ενός μεγάλου αριθμού (45-50) «ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών πακέτων», δηλαδή συνόλων από σενάρια για εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δίνουν έμφαση στις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που πρέπει να αποκτήσει ή να καλλιεργήσει ο μαθητής στα διάφορα στάδια της εκπαίδευσής του, με αξιοποίηση υπάρχουσας υποδομής σε εκπαιδευτικό λογισμικό και ψηφιακό περιεχόμενο.
Χρυσαλλίδες: Ανάπτυξη ολοκληρωμένων προϊόντων εκπαιδευτικού λογισμικού
Αντικείμενο της ενότητας «Χρυσαλλίδες» είναι η ανάπτυξη μικρού αριθμού ολοκληρωμένων προϊόντων εκπαιδευτικού λογισμικού τα οποία αφορούν σε γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα οποία δεν υπάρχει σήμερα διαθέσιμο εκπαιδευτικό λογισμικό.
Αμάλθεια: Απόκτηση αντιτύπων και αδειών χρήσης διαθέσιμων προϊόντων εκπαιδευτικού λογισμικού και συνοδευτικού υλικού
Αντικείμενο της ενότητας «Αμάλθεια» είναι η απόκτηση μεγάλου αριθμού αντιτύπων εκπαιδευτικού λογισμικού και συνοδευτικού υλικού για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το έργο «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» εντάσσεται στην Κατ. Πράξεων 1: «Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο και Λογισμικό», του Μέτρου 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» Γ΄ΚΠΣ (Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Πλειάδες» με Αρ. Πρωτοκόλλου 152.543/ΚτΠ|5421-B1/13.10.03).
Φορέας Υλοποίησης & παρακολούθησης της καλής εκτέλεσης υποέργων: Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑ.ΙΤΥ), Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας
Φορέας Χρηματοδότησης και Επίβλεψης: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.)
Συνολικός Προϋπολογισμός : 7.202.560 ευρώ. Διάρκεια Υλοποίησης: 2003-2008
Υπεύθυνος Έργου: Δρ. Ελίνα Μεγάλου, Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας